A sóterápia nyugtatóan hat a vegetatív idegrendszerre, ezáltal segít:

–          az alvászavar és a koncentrációs zavarok megszüntetésében

–          a stressz oldásában és a hiperaktivitás jeleinek mérséklésében

Heti 2-3 alkalom ajánlott a sószoba használata.

A sóterápia alkalmazása az alábbi esetekben ajánlott: légúti megbetegedések, légúti allergiák (toll, pollen, pihe, por stb.), arcüreggyulladás, asztma, szénanátha, nátha, hörghurutgyulladás, dohányzás okozta irritációk, horkolás, szívritmuszavar, vérnyomás szabályozás, alvászavar, immunrendszer erősítés, stresszoldás esetén.

A parajdi sós ivókúra alkalmazható allergia, szív- és keringési panaszok, alvászavar, stressz esetén. Alkalmazható még bőrápolásra, fog- és szájápolásra.

 

A sós ivókúra alkalmazása:

A kész 26 %-os kristálysó oldatból tegyünk egy teás kanálnyit egy pohárba és töltsük fel tetszőleges mennyiségű, pl.: 2 vagy 3 dl jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy klórmentes tisztított vízzel. A kanál lehetőség szerint legyen fa vagy porcelán.

Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk meg minden reggel felkelés után, éhgyomorra.

Ha valakinek ez túl tömény, akkor a teáskanálnyi 26 %-os sóoldat mennyiséget 1 liter vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az ivókúrát kezdetben cseppenként is adagolhatja, mellette a napi víz mennyiséget megnövelve. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a pozitív hatás eléréséhez. A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgését fenntartani.

A sós ivókúrát bármeddig tarthatjuk. Az “ivókúra” szó elvileg itt nem helyes kifejezés, ugyanis a sós oldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk az egészséges életmód és megelőzés érdekében.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH