Jelenleg a magyar lakosság mintegy 10-15 százaléka érintett valamilyen allergiás megbetegedésben.

Többféle allergiáról is beszélhetünk. Ilyen az étel-, vagy gyógyszerallergia, vagy a sokak életét megkeserítő szénanátha is. Az allergia nem más, mint a szervezet téves immunreakciója egy külső behatásra. A steril környezetben felnövekvő emberek sokkal hajlamosabbak allergiás megbetegedésekre, így napjainkban sokkal elterjedtebb betegségről van szó.

Az allergia sikeres és tartós kezelése akkor lehetséges, ha nem csak a tünetek kezelése a cél, hanem a beteg általános egészségi állapotát is helyreállítjuk. Mivel a tünetek kezelésével a kiváltó okot még nem szüntettük meg, így ez nem lenne elegendő, fel kell tárnunk és megoldanunk minden olyan problémát, amely kapcsolatba hozható az allergiával.

Hogyha az allergia megkeseríti az életét, most lehetősége van változtatni ezen. A parajdi, himalájai sóval egyszerű az allergiás tünetek csökkentése.

Szénanáthás időszakban is hatásos segítség a sókuckó használata. Megelőzésre elegendő a heti 1 vagy 2 alaklom, ha már tünetek is vannak, akkor heti 2-4 alkalmat javaslunk.

Az otthon is végezhető parajdi fürdősós fürdőkúra nagyon hatásos lehet, allergiás bőrkiütések esetén is remekül alkalmazhatóak ezek, kombinálva a sószappannal.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH