A reumatikus betegségek a mozgásszerv-rendszer kötőszövetében lejátszódó kóros folyamatokból adódnak. Mintegy kétszázféle változatuk közös eredetű és ezért közel azonos gyógymódot igényelnek.

Közös tüneteik:

–           eltérő mértékű fájdalom,

–           a gyulladások okozta látható és kevésbé érzékelhető deformitások és a

mozgáskorlátozottság

A parajdi/himalájai sós fürdőkúra fantasztikus gyógyírt jelent:

mozgásszervi és reumatikus,

neurológiai periférikus megbetegedések esetén.

Fájdalom enyhítésére: helyi kezelésre, nedves borogatásként 0,5 kg parajdi/himalájai fürdősót kb. 1 liter vízben oldjon fel. Kisebb mennyiségek készítésénél tartsa be az 1:2 keverési arányt. Ebbe a tömény oldatba mártott kendővel borogassa a fájós testrészt, és helyezzen rá még egy száraz törülközőt is!

 

Parajdi/himalájai sós fürdőkúra, fürdősó

 

A parajdi/himalájai sós víz serkenti a vérkeringést, elősegíti a méregtelenítést, nyugtató, lazítóhatású. Mindezek hozzájárulnak a gyulladások megszüntetéséhez, megelőzéséhez, valamint az ízületi és izomfájdalmak csökkenéséhez. Jótékony hatással van sokféle bőrpanasz esetén is. A parajdi/himalájai sóból készült fürdő nemcsak bőrproblémák, hanem mozgásszervi és reumatikus, neurológiai periférikus megbetegedések, stressz és nőgyógyászati megbetegedések esetén is sikerrel alkalmazható.

 

A só felhasználása többféle módon történhet. A maximális hatékonyság eléréséhez a 1,5 kg-os kiszerelésű fürdősót 40-50 liter vízben feloldva bárki kiváló koncentrátumú gyógyvizet készíthet (természetesen ennél hígabb sóoldat is jótékony hatással van a szervezetre). A fürdővíz hőmérséklete 36-38 fokos legyen, egy-egy fürdés időtartama 30 perc. A terápiát kúraszerűen, 18-20 napon át, naponta egy alkalommal folytassa. A kúrát érdemes 1-2 hónap múlva megismételni. Mivel a tömény sós vízben mindenféle mikroorganizmus elpusztul, a víz felmelegítve akár többször is használható fürdésre!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH